Activision

Gra Call of Duty Mobile będzie miała światową premierę 1 października

Activision, we współpracy z Tencent, ogłosiło dzisiaj, że Call of Duty: Mobile będzie miało premierę 1 października we wszystkich krajach, w których dostępne są sklepy Google Play oraz App Store z wyjątkiem Chin Kontynentalnych, Wietnamu i Belgii. Call of Duty: Mobile to definitywne doświadczenie FPS, które dostarcza ukochanych przez fanów map, trybów i postaci z całej historii tej uznanej marki, włączając serii Modern Warfare oraz Black Ops – po raz pierwszy na urządzeniach mobilnych w jednym, kompletnym pakiecie. W Call of Duty: Mobile, stworzone przez nagradzane studio Timi należące do Tencent i wydawane przez Activision, można będzie grać za darmo na urządzeniach wyposażonych w Android lub iOS.

Uniwersum trybu multiplayer Call Of Duty: Modern Warfare zostanie zaprezentowane 1 sierpnia

3ce04e8627c120c1226fddbece11186f15629273Nadchodzi nowa generacja rozgrywki wieloosobowej w Call of Duty. Zaznaczcie w swoich kalendarzach wtorek, 1 sierpnia – dzień, w którym Activision wraz z Infinity Ward zaprezentują uniwersum trybu Multiplayer w Call of Duty: Modern Warfare. Niedawno okrzyknięty „Najlepszą rozgrywką wieloosobową w sieci” podczas Game Critics Awards Best of E3 2019, Multiplayer Modern Warfare dostarcza przełomowego doświadczenia online.

Nowy sezon Call Of Duty Black Ops 4 rozpoczyna się wraz z Operacją Apocalypse Z

Nowe wydarzenie społecznościowe w Call of Duty: Black Ops 4Operacja Apocalypse Z – jest już dostępna na PlayStation 4 i wkrótce zawita na innych platformach. W Operacji Apocalypse Z na graczy wypuszczone zostają hordy nieumarłych w aktualizacjach we wszystkich trybach gry w celebracji dziedzictwa trybu Zombie w serii. W nowej zawartości pojawia się ulubiony Specjalista fanów, „Reaper”, debiutujący w Black Ops 4, a także trzy mapy trybu Multiplayer, nowa i bardzo upiorna atmosfera w trybie Blackout, oraz zróżnicowane, nawiązujące do tematu Operacji przedmioty personalizacji oraz sprzęt do zdobycia. Dodatkowo gracze powrócą do epickiej historii Aether od Treyarch w nowym doświadczeniu Zombie, Alpha Omega.

Czujecie zapach grilla?! Spyro Reignited Trilogy wyląduje na Nintendo Switch oraz PC (via Steam) tego lata!

20bb18090ccc72ea2b762d2d2e3bc6a615602635W zeszłym roku smok Spyro powrócił triumfalnie w Spyro Reignited Trilogy, a 3 września będzie kontynuować ognistą ekspansję lądując po raz pierwszy na Nintendo Switch oraz PC za pośrednictwem Steam. Dostępne obecnie na PlayStation 4, PlayStation 4 Pro i na sprzętach z rodziny Xbox One od firmy Microsoft, w tym Xbox One X, Spyro Reignited Trilogy wkrótce pozwoli fanom Spyro cieszyć się trzema oryginalnymi grami Spyro jakkolwiek tego chcą – w podróży na konsoli Nintendo lub na PC, gdzie gra wygląda lepiej niż kiedykolwiek. Trylogia, która obejmuje Spyro the Dragon, Spyro 2: Ripto’s Rage! Oraz Spyro: Year of the Dragon będzie dostępna w przedsprzedaży już od dzisiaj.

Crash Team Racing Nitro-Fueled nie zwolni tempa po premierze dzięki darmowej sezonowej zawartości dla wszystkich graczy

b59387afdf7d97a9f44cc8d6f58fe11315602506Przekroczenie linii mety w Crash Team Racing Nitro-Fueled nie oznacza końca przygody z jamrajem! Dzisiaj Activision Blizzard, Inc. (NASDAQ: ATVI) i główny developer Beenox ogłosili, że po raz pierwszy w historii nabywcy zremasterowanej gry otrzymają dostęp do darmowej zawartości popremierowej dzięki Grand Prix. Dając graczom jeszcze jeden powód do gry, pierwszy sezon Grand Prix rozpocznie się 3 lipca 2019 r., oferując nowy tor dla wszystkich graczy, postaci do odblokowania, gokarty i różne elementy personalizacji.

Crash Team Racing Nitro-Fueled zapewni ogrom możliwości modyfikacji

Po raz pierwszy w historii fani Crash Team Racing otrzymają możliwość modyfikowania swoich gokartów i bohaterów w Crash Team Racing Nitro-Fueled!

Crash Team Racing Nitro-Fueled zyskuje turbodoładowanie dzięki odnowionym trasom, arenom, pojazdom oraz trybom bitewnym z Crash Nitro Kart

Kiedy myśleliście, że wszystkie niespodzianki widzimy już tylko w lusterku wstecznym, ulubiony torbacz graczy nagle przeszedł na wyższy bieg, dając swoim fanom nawet więcej zawartości do ogrania w Crash Team Racing Nitro-Fueled! Activision, spółka zależna Activision Blizzard, Inc. (NASDAQ: ATVI), ogłosiło dziś, że nowa gra będzie zawierać odnowioną zawartość z oryginalnego Crash Nitro Kart (CNK) w momencie premiery 21 czerwca 2019. Bonusowe element z CNK, stworzone przez Beenox, zawierają w sobie wszystkie trzynaście tras z gry, które zaadaptowano tak, by dostosować je do standardu rozgrywki charakterystycznego dla klasycznego CTR. Dodatkowo  w Crash Team Racing Nitro-Fueled znajdą się odnowione pojazdy, areny bitewne i tryby bitwy z CNK i będzie można się nimi cieszyć w pełnej chwale w jakości HD.

Wraz z Operacją Wielki skok już dziś rozpoczyna się nowy sezon zawartości w Call of Duty: Black Ops 4

Dostępna najpierw na PlayStation 4, Operacja Wielki skok wprowadza nową zawartość do rozgrywek wieloosobowych, trybu battle royale Blackout oraz opowieści Zombie, wliczając w to nową Specjalistkę, ogromną pulę elementów do personalizacji postaci, dodatkowy sprzęt, aktualizacje mapy i wiele więcej, w tym zmiany planowane na kolejne tygodnie sezonu

Posiadacze Karnetu Black Ops otrzymują natychmiastowy dostęp do dwóch map multiplayer oraz ekskluzywną postać do trybu Blackout, z nową opowieścią Zombie debiutującą w marcu

Dodatkowo opowieść Ściśle tajne, wcześniej dostępna wyłącznie jako część Karnetu Black Ops, od teraz dostępna jest do kupienia osobono

Kool Things poprowadzi działania PR dla Sekiro: Shadows Die Twice oraz marek Crash Bandicoot i Spyro w Polsce; Agencja kontynuuje współpracę z Activision

Agencja Kool Things odpowie za działania dla kolejnych produktów z portfolio Activision Publishing Inc., wiodącego producenta i wydawcę interaktywnej rozrywki. Od maja 2016 r. Kool Things prowadzi działania PR dla Activision w Polsce, a od teraz zajmie się także szeregiem działań PR dla Sekiro: Shadows Die Twice oraz gier z serii Crash Bandicoot i Spyro.

Po rekordowej premierze w 2017 roku, społeczność PC otrzymuje Destiny 2 za darmo

Destiny 2 przyciągnęło legiony oddanych fanów i od momentu premiery w 2017 roku z przyjemnością grały w nie miliony użytkowników na całym świecie. Teraz grono fanów tego tytułu z pewnością powiększy się, ponieważ nowi Strażnicy mogą wejść do świata Destiny 2 zupełnie za darmo. By uczcić rok obecności na PC, Bungie i Activision we współpracy z Blizzard Entertainment ogłaszają, że między 2 a 18 listopada każdy użytkownik platformy gamingowej Blizzard, Battle.net, który nie nabył jeszcze Destiny 2 – lub każdy dołączający do Battle.net nowy użytkownik – będzie mógł otrzymać grę na własność jako darmowy prezent.