Cherrypick Games

Cherrypick Games pozyskuje ponad 6 milionów złotych od inwestorów i zapowiada nowe gry!

Warszawskie studio Cherrypick Games, to prawdziwy unikat na polskiej scenie producentów gier indie, na której działa w sumie ponad 200 firm. Nie dość, że jako jedyna w tej branży od momentu powstania, była i jest rentowna, to po zaledwie 3 latach funkcjonowania, spotyka się z niespotykaną w tej branży przychylnością inwestorów. Zarząd firmy poinformował właśnie o zakończonej olbrzymim sukcesem ofercie publicznej, z której spółka pozyskała 6,21 mln złotych. Cena emisyjna jednej akcji została wyceniona na 60 złotych. 10 inwestorów instytucjonalnych objęło 83 500 akcji. W przypadku inwestorów indywidulanych, z powodu olbrzymiego zainteresowania spółką, konieczna była redukcja zapisów aż o 91%. Łącznie w ręce inwestorów trafiło 103 500 akcji wyemitowanych podczas oferty. Tym samym spółka została wyceniona na zawrotną kwotę 75,21 mln złotych!!!

Polski My Hospital zarabia 2,5 mln PLN w 10 tygodni

Cherrypick Games, developer gier mobilnych z Warszawy, pochwalił się ogromnym sukcesem swojej najnowszej produkcji My Hospital. Od debiutu 19 stycznia do 31 marca 2017 roku gra zdobyła ponad 3,5 mln użytkowników oraz osiągnęła przychód przekraczający 2,5 mln złotych. Wersja My Hospital na komputery z systemem macOS, która pojawiła się na rynku w maju, szybko trafiła na pierwsze miejsce list Top10 najpopularniejszych gier w sklepie Mac w ponad 20 krajach.

Cherrypick Games przebojem wchodzi na kolejne rynki

W sektorze gier mobilnych warszawskie studio Cherrypick Games udowadnia, że specjalizacja i zrozumienie użytkowników pozwalają nie tylko przetrwać, ale i dynamicznie się rozwijać, zdobywając kolejne rynki. Studio przygotowuje się do śmiałego wkroczenia na najbardziej obecnie lukratywny rynek azjatycki. Cherrypick Games nie wyklucza również możliwości debiutu na giełdzie w celu pozyskania środków na dalszy dynamiczny rozwój. Studio deklaruje także dwukrotne zwiększenie nakładów na marketing i reklamę.

Świat się zmienia, gdy nie patrzysz! Premiera „Close Your Eyes”, zaskakującej gry zręcznościowo-logicznej od Cherrypick Games, tylko na iOS

Studio Cherrypick Games w swojej najnowszej zręcznościowej grze logicznej postanowiło zabrać tym razem graczy do surrealistycznego, wielowymiarowego świata. „Close Your Eyes” – dostępne wyłącznie na urządzeniach iOS - można już kupić na AppStore.

Warszawa, 14 stycznia 2016 – “Close Your Eyes”, najnowsza gra logiczna warszawskiego studia Cherrypick Games, opiera się na dziecięcym przekonaniu, że jeśli czegoś nie widzimy, to to zwyczajnie nie istnieje. W końcu każde dziecko wie, że zamykając oczy, można schować się przed wszystkimi niebezpieczeństwami świata. Nie należy jednak zapominać o tych zagrożeniach, które czają się w ciemnościach! Zagrożeniach, których nie da się uniknąć nawet z zamkniętymi oczami…

(...)

Proszę wstać, sąd idzie! Premiera "Order in the court!" - od teraz to Ty jesteś ramieniem sprawiedliwości!

W swojej najnowszej grze „Order in the Court!” warszawskie studio Cherrypick Games przenosi graczy na salę sądową i oddaje w ich ręce wymierzanie sprawiedliwości, tytuł jest już dostępny do pobrania  na urządzenia mobilne z iOS, Androidem oraz tablety Amazon.

Warszawa, 26 listopada  ̶  Po tym jak w Auctioneer gracze mieli szansę sprawdzić swoje siły na światowych aukcjach przedmiotów wartościowych, Cherrypick Games postanowiło umożliwić im zmierzenie się z trudną rzeczywistością sali sądowej. „Order in the Court!” to najnowsza propozycja warszawskiego studia, dzięki której każdy gracz staje się surowym ramieniem sprawiedliwości. Jej wymierzanie nie jest jednak prostym zadaniem. Gra jest już dostępna do pobrania z Google Play Store, Appstore i Amazon Appstore na urządzenia mobilne z iOS, Androidem oraz tablety Amazon.

(...)

Weź udział w szalonych licytacjach dzieł sztuki na całym świecie! Auctioneer - nowa gra warszawskiego studia Cherrypick Games trafia do App Store i natychmiast zgarnia wyróżnienia

Najnowsza zręcznościówka warszawskiego studia od razu zdobywa wyróżnienia Apple jako Najlepsza Nowa Gra na całym świecie.

Warszawa, 19 września – Auctioneer, najnowsza gra warszawskiego studia Cherrypick Games, jest już dostępna do bezpłatnego pobrania w Apple App Store. Tym razem gracze mają niepowtarzalną okazję  na wcielenie się w wytrawnego znawcę sztuki, który podczas aukcji na całym świecie staje do walki o najbardziej znane malarskie arcydzieła, rzeźby i inne wartościowe przedmioty. Kluczowym elementem w rywalizacji będą jednak nie pieniądze, ale spostrzegawczość i szybkość reakcji.