Digital Dragons

Digital Dragons przedstawia kolejną trójkę prelegentów

Krakowski Park Technologiczny, organizator konferencji Digital Dragons 2017, która odbędzie się w Krakowie, w dniach 22-23 maja, po raz kolejny zaskakuje nazwiskami zaproszonych gości. Podczas tegorocznej edycji wydarzenia, które jest największą imprezą B2B dla profesjonalistów z branży gier wideo w naszym regionie, swoje przemyślenia i rady przedstawią nam: Rami Ismail, współzałożyciel niezależnego duńskiego studia Vlambeer – znanego z takich gier jak Nuclear Throne, GUN GODZSerious Sam: The Random Encounter, Peter Vesti Frendrup, Senior Level Designer w DICE, oraz weteran branży – Hirokazu Yasuhara.

Krakowskie spotkanie z gwiazdami branży gier wideo - Digital Dragons ujawnia nazwiska kolejnych gości

Krakowski Park Technologiczny, organizator konferencji Digital Dragons 2017, która odbędzie się w Krakowie, w dniach 22-23 maja, ujawnia nazwiska kolejnej trójki zaproszonych prelegentów. Podczas tej największej w naszym regionie imprezy B2B branży gier wideo, swoje prezentacje wygłoszą Tatu Aalto, Senior Graphics Programmer w Remedy Entertainment, Brian Upton, weteran Sony’s Santa Monica Studio oraz Daniel Vavra, scenarzysta i kierownik produkcji pierwszej odsłony gry Mafia.

Digital Dragons Awards 2017: Organizatorzy ujawniają nowe kategorie konkursu i listę nominowanych

22 i 23 maja Kraków zmieni się już po raz szósty w europejską stolicę branży gier wideo za sprawą Digital Dragons - corocznej konferencji twórców gier, wydawców, inwestorów, przedstawicieli mediów i innych osób zawodowo związanych z tym najżywiej rozwijającym się przemysłem rozrywkowym. Zgodnie z tradycją podczas imprezy odbędzie się gala wręczenia nagród Digital Dragons Awards za największe dokonania w dziedzinie gier wideo. Te najbardziej prestiżowe wyróżnienia przyznawane w Polsce tym razem rozdane zostaną aż w ośmiu kategoriach. Znamy już nominowane tytuły!

Indie Showcase oczami zwycięzców – Digital Dragons otwiera drzwi sukcesu przed twórcami gier

„Zwycięstwo w Indie Showcase pozwoliło nam zaistnieć. Z dnia na dzień staliśmy się studiem znanym przez całą polską branżę gier. Wszystko to dzięki Digital Dragons” – mówi Jakub Lisiński ze studia My Next Games. Ich produkcja – The Shadowborn – była drugim laureatem przyznawanej od 2014 roku nagrody dla najlepszych niezależnych twórców gier.

Registration is now open for the Digital Dragons 2017

Today, the updated website for the Digital Dragons game industry conference went live, marking the opening of the registrations for the event attendees. The upcoming edition of the Central Europe’s biggest annual B2B event for gaming companies and professionals expands even further on the time-tested formula. Krakow Technology Park, the organizing party behind the conference, announced the first programme details and confirmed the first keynote speakers.  Brenda Romero, Remedy’s Sam Lake, Amber Studio’s Scott Humpries, and Hangar 13’s Adam Bormann all will be giving their speeches in the conference’s brand new venue – the ICE Kraków Congress Centre.