Gambitious

DZIĘKI GAMBITIOUS DIGITAL ENTERTAINMENT I SOBAKA STUDIOS, ŁAMIĄCY KOŚCI REDEEMER WBIJE SIĘ NA SYSTEM WINDOWS PC JUŻ 1 SIERPNIA

Gambitious Digital Entertainment prezentuje nowy trailer zapowiadający bijatykę opartą na bezpośrednich starciach i z widokiem izometrycznym, stworzoną przez Sobaka Studio. Gra dostępna będzie od 1 sierpnia na komputerach osobistych, za pośrednictwem platformy Steam oraz GOG.com. Jako Vasily, najemnik starający wyrwać się spod jarzma swoich byłych nikczemnych pracodawców, gracze będą uderzać, kopać, siekać, miażdżyć i przestrzeliwać się przez hordy elitarnych przeciwników w drodze ku odkupieniu swoich win.

GAMBITIOUS DIGITAL ENTERTAIMENT WYDA MILANOIR, GRĘ AKCJI W KLIMACIE FILMÓW SENSACYJNYCH Z LAT 70-TYCH OD ITALO GAMES

Gambitious Digital Entertainment ogłosiło, że zostanie wydawcą Milanoir, gry w pikselowej oprawie graficznej zainspirowanej doskonałymi, włoskimi filmami kryminalnymi z lat 70-tych stworzonej przez niezależnego developera Italo Games. Produkcja ma się ukazać na platformie Windows PC w dalszej części 2017 roku.

Gambitious Digital Entertaiment prezentuje debiutancki zwiastun rozgrywki w Outreach

Gambitious Digital Entertaiment zaprezentowało pierwszy oficjalny zwiastun rozgrywki w Outreach, nadchodzącą grę przygodową rozgrywającą się w warunkach zerowej grawitacji tworzoną przez niezależnego developera Pixel Spill.

Wydawany przez Gambitious Digital Entertainment symulator obrażania Oh...Sir! The Hollywood Roast od studia Vile Monarch jest już dostępny dla systemów Windows, MacOS oraz Android

Firma Gambitious Digital Entertainment poinformowała o wydaniu Oh…Sir! The Hollywood Roast,najbardziej zuchwałego symulatora pojedynków na inwektywy od niezależnego developera Vile Monarch. Gra jest dostępna na systemach Windows i MacOS za 3,99 dolara, przy cenie 2,99 dolara na systemie Android. Wersja na iOS zostanie wydana wkrótce.

Gambitious Digital Entertainment i Vile Monarch zapraszają na Oh...Sir! The Hollywood Roast

Gambitious Digital Entertainment i niezależne, warszawskie studio Vile Monarch powracają na ekrany z produkcją Oh...Sir! The Hollywood Roast, czyli wierną adaptacją sequela rebootu spin-offu remake’u pierwszej gry z uniwersum Oh Sir! – czyli popularnego symulatora interakcji społecznych dla mizantropów i popaprańców – Oh… Sir! The Insult Simulator. Gracze korzystający z platform PC, Mac, Linux, iOS i Android stoczą swoje pierwsze epickie boje na obelgi w fabryce snów wraz z nadejściem wiosny. Pora na budujący napięcie, ociekający seksem zwiastun, pełen zwrotów akcji, pościgów, wybuchów i…

Transport Fever - nowa symulacja z gatunku “tycoon” - już dziś na Steam i GOG.com na Windowsa, Mac OS X i Linux

Wydawca Gambitious Digital Entertainment oraz twórcy ze studia Urban Games wykonali właśnie ostatnie szlify i z dumą, w terminie, oddają do użytku nową grę symulacyjno-strategiczną - Transport Fever. Tytułem już dziś mogą cieszyć się gracze korzystający z Windows, Mac OS X oraz Linux. Transport Fever to kontynuacja ukochanego przez fanów gatunku symulacji transportowych - Train Fever, a także druga gra powstała we współpracy między Urban Games i Gambitious Digital Entertainment. Produkcja wprowadza usprawniony i rozwinięty system konstrukcji dróg i tras kolejowych, całkiem nowe możliwości symulacji transportu morskiego i powietrznego, tryb kampanii, a także wygodniejszy interfejs. W porównaniu z poprzedniczką w większy sposób kreatywnie angażuje też społeczność graczy Steam, w których ręce trafia system tworzenia modyfikacji rozgrywki oparty na Steam Workshop.

A teraz coś z zupełnie innej beczki: Gambitious Digital Entertainment wydaje Oh… Sir! The Insult Simulator od warszawskiego Vile Monarch

Niepoprawna werbalna naparzanka bardziej śmiercionośna niż garść świeżych malin powraca w nowym wcieleniu na Windows, Mac OS X, Linux, Android i iOS.  W programie: wyzwania dla pojedynczego gracza, międzyplatformowa rozgrywka sieciowa, integracja z Twitch.tv oraz… gość bardzo specjalny – legendarny miotacz inwektyw, Lo Wang z głośnej serii gier Shadow Warrior!