Kool2Play

Nadchodzący top down shooter Uragun zaprezentowany w oficjalnym trailerze

Studio Kool2Play ma zaszczyt zaprezentować pierwszy trailer do najnowszej gry Uragun. Wideo ma wprowadzić graczy w główne założenie fabularne tytułu, a także pokazać nigdzie nie dostępne wcześniej fragmenty gameplayu.

Zostań zegarem! Clock Simulator już dostępny na Nintendo Switch!

Firma Kool2Play poinformowała, że Clock Simulator, jeden z najbardziej zwariowanych wirtualnych symulatorów pojawił się dziś na Nintendo Switch. Teraz każdy z graczy może na własnej skórze przekonać się, jak to jest być… zegarem!

Kool2Play przedstawia plany rozwoju - 8 gier w 2 lata i debiut na New Connect w 2019 roku

Twórcy popularnych gier iHUGU, Nice Slice czy Clock Simulator pozyskują inwestora i podkręcają tempo. Spółka wyda 8 gier w ciągu zaledwie 2 lat; wśród nich znajdą się produkcje o skali znacznie większej, niż dotychczas. Przedstawiciele spółki potwierdzają również plan wejścia na New Connect w 2019 r.

Hyperide: Vector Raid, gra inspirowana klasycznymi tytułami arcade, już dostępna na Nintendo Switch!

Studio Kool2Play oraz wydawca gry – Midven S.A., mają zaszczyt ogłosić, że gra Hyperide: Vector Raid jest już dostępna na Nintendo Switch. Gracze wcielą się w rolę kapitana jednego z najszybszych statków w galaktyce, a wszystko to w rozgrywce inspirowanej dwoma kultowymi dziełami popkultury – grą River Raid oraz filmem Tron.

Wydawca gry iHUGU celebruje 21 września - Międzynarodowy Dzień Pokoju!

Firma Kool2Play, producent i wydawca znanej użytkownikom iOS i Android  gry iHUGU poinformowała, że zgodnie z ideą gry rozpoczyna właśnie celebrację Międzynarodowego Dnia Pokoju. Dzisiaj do gry iHUGU, która promuje przyjaźń, miłość, braterstwo i pokój trafi duży update do wersji na Androida. Zaraz potem zostanie zaktualizowana wersja na iOS. A już w ciągu najbliższych dni można się spodziewać premiery gry na komputery PC (Steam).

Donald Trump serdecznie wyściska Meksykanina! - w iHUGU :)

Donald Trump ściskający Meksykanina? Żyd w braterskim uścisku z Arabem? Czerwony Kapturek tulący się do Złego Wilka? To obrazki, które raczej trudno zobaczyć we w rzeczywistości.

Uragun – najnowsza gra studia Kool2Play trafiła na Steam Greenlight

Studio Kool2Play poinformowało, że Uragun, najnowsza produkcja polskiego zespołu, trafiła właśnie na Steam Greenlight. Gra jest pierwszą produkcją studia, która dedykowana jest wyłącznie graczom pecetowym. Spodziewana data premiery to wiosna 2017. W ramach Greenlight użytkownicy Steama mogą osobiście wyrazić poparcie dla projektu, który stanowi powrót do korzeni gatunku.

Nice Slice staje się jeszcze ostrzejsze! Gra otrzymuje pierwszą dużą aktualizację.

Ahoj! Najostrzejsza gra roku Nice Slice doczekała się pierwszej dużej aktualizacji, w której wielbiciele siekania wszystkiego na drobne kawałki założą piracki kapelusz i sprawdzą swoje umiejętności podczas niebezpiecznych morskich podróży. Nowa zawartość przenosi gracza pod podkład pirackiego statku i daje mu do ręki nowe noże, które będzie mógł wypróbować tnąc jedzenie dopiero co skradzione z kupieckiego statku.

ESTIMAN - oryginalna, relaksująca gra zręcznościowa o szacowaniu

ESTIMAN, nowa, dynamiczna i angażująca gra zręcznościowa z oryginalnym pomysłem na rozgrywkę bazującą na intuicji i zdolności szacowania to najnowsze dzieło niezależnego studia Kool2Play z Warszawy. Gra dostępna na Steamie, iOS App StoreAndroid Google Play.

Każdy kolejny etap to trudniejsza łamigłówka. Kluczem do sukcesu jest wyłączenie analitycznego umysłu i zdanie się na intuicję, oraz naturalną zdolność szacowania, z której codziennie korzystamy nieświadomie w wielu sytuacjach. Sprawny gracz może w nieskończoność zwiększać combo i liczbę otrzymywanych punktów. Urzekająca, minimalistyczna grafika i ambientowa muzyka pieszczą zmysły, a dostosowujący się do gracza poziom trudności zamienia prosty pomysł we wciągającą i satysfakcjonującą zabawę. Estiman to kolejny prosty pomysł, który zespół Kool2Play ubrał w angażującą i odprężającą rozgrywkę.